eBook Mini Now Everyone Can Kurus (NECK) PERCUMA

Sekarang semua orang boleh kurus dengan mudah menggunakan formula rahsia M.E.S.T.I. Dapatkan eBook Mini Now Everyone Can Kurus (NECK) dengan PERCUMA sekarang. Sila klik pada gambar ini untuk download FREE mini eBook NECK.

Program Now Everyone Can Kurus (NECK)

Sekarang semua orang boleh kurus dengan mudah menggunakan formula rahsia M.E.S.T.I. Dapatkan info dan tips PERCUMA di blog rasmi Now Everyone Can Kurus (NECK). Sila klik pada gambar ini untuk ke blog rasmi NECK.

Sayangi Keluarga Anda

Adakah anda gemuk? Jika YA, sekaranglah masanya untuk anda kurus dengan mudah menggunakan formula rahsia M.E.S.T.I. Dapatkan eBook Mini Now Everyone Can Kurus (NECK) dengan PERCUMA sekarang. Sila klik pada gambar ini untuk download FREE mini eBook NECK.

Minum Air Yang Cukup Untuk Kurus Dan Sihat !!!

Pentingnya ambil air yang cukup untuk kurus dan sihat. Baca artikel penuh dengan PERCUMA di blog rasmi Now Everyone Can Kurus (NECK). Sila klik pada gambar ini untuk terus baca artikel penuh.

3 Kesilapan Orang Gemuk Yang Menyebabkan Mereka Kekal Gemuk

Pentingnya untuk anda ketahui kesilapan ini. Info ini dapat membantu anda lebih bersedia untuk kurus dan sihat. Baca artikel penuh dengan PERCUMA di blog rasmi Now Everyone Can Kurus (NECK). Sila klik pada gambar ini untuk terus baca artikel penuh.

Isnin, 27 Mac 2017

Kat Ofis Selalu Ngantuk? Lesu? Jom atasinya!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Selamat sejahtera.

Afham selalu juga mengalami mengantuk awal pagi di ofis (pejabat). Padahal kerja dalam aircond  dan tidur malam mencukupi. Ada juga rakan sepejabat cakap mungkin sebab sebelum ni asyik berjaga malam bersengkang mata menyiapkan projek. Ada rakan yang banyak minum kopi, Afham pula banyak minum teh atau teh-o. Maklum la, pengambilan kafein dari kopi atau teh membantu dalam menyegarkan mata untuk berjaga malam.

Stress tu... Pergh... Projek siap berganti baru. Nak rehat sehari pun pun tak tenang. Weekend pun kadang-kadang kerja siang malam juga.

Sebagai jurutera lebih-lebih lagi yang terlibat dengan bahagian design kebanyakannya kerja siang malam. Macam doktor medical  yang on-call. Sudah pastinya badan banyak guna tenaga dan nutrien dalam badan untuk mengekalkan prestasi tubuh. Namun, dengan keadaan kerja yang sibuk sebegitu makan pun tidak tetap masa, kadnag-kadang skip makan. Adakalanya mengambil makanan yang tiada zat dan nutrien yang mencukupi. Lebih-lebih lagi junk-food  dan makanan segera. 

Selepas semua keadaan itu, badan kita seolah-olah kereta yang kekurangan minyak petrol dan minyak hitam (pelincir). Dengan pengambilan makanan sihat seperti biasa sahaja belum mencukupi untuk badan beroperasi pada tahap terbaiknya. Petrol dah isi tapi kereta kurang pecutan, sebab minyak hitam belum tukar. Insya-Allah, selepas pengambilan pemakanan tambahan, badan kembali segar dan bertenaga luar biasa.

Hasil dari pengalaman diri Afham sendiri. Dengan meminum ESP setiap pagi. Membantu mengatasi masalah lesu ni. Dan beri lebih stamina untuk bekerja seharian. Letak kat rumah 1, ofis 1. Senang sahaja, isikan air kosong (atau suam) dalam shaker , kemudian buh 1 sudu ESP. Nak rasa kaw, buh 2 sudu. The best part, ESP ni boleh bancuh dengan apa-apa sahaja kecuali kopi dan teh.

Afham sendiri pernah buat, bancuh dengan milo, susu tepung. Pernah juga buat ice-blended dengan ESP + pisang. Sedap!!! Macam-macam resepi ikut citerasa sendiri. Resepi pelik-pelik ni, Afham buat kat rumah je. Kat bancuh biasa je, kalau ada milo baru taruk milo.


Nak dapatkan ESP ?
Anda boleh hubungi atau whatsapp Afham melalui 013-624 2598



Jumaat, 24 Mac 2017

Bell's Palsy dan Stroke

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Selamat sejahtera.

Afham semakin risau dengan masyarakat kita dan penyakit Bell's Palsy dan Stroke.

Bell's Palsy dan Stroke merupakan antara penyakit yang paling digeruni ramai.

Bell's Palsy walaupun hanya menyerang sebelah muka. Tetap membawa impak yang negatif pada diri pesakit. Stress, malu, dan susah untuk makan minum dan lain-lain aktiviti melibatkan mata, mulut dan memek muka.

Stroke antara paling ditakuti ramai. Kebanyakan masyarakat kini bergantung hampir sepenuhnya kepada gaji. Apabila terkena stroke sudah pasti tidak dapat bekerja. Walaupun boleh sembuh, tetap stroke akan tinggalkan kenangan kekal yang tidak dapat di sembunyikan.

Bersyukurlah anda masih sihat.
Jom amalkan pemakanan sihat dengan pemakanan tambahan untuk memastikan badan kita menerima pemakanan lengkap yang diperlukannya untuk kehidupan kita seharian.

Sekiranya anda salah seorang pesakit atau bekas pesakit Bell's Palsy atau Stroke. Takziah buat anda. Semoga anda cepat sembuh dan Allah permudahkan urusan. aamiin.


Akan datang saya akan kongsikan tentang Vivix dan kenapa kita perlukan Vivix ketika usia kita semakin tua. Tiada orang dari masa ke masa semakin muda. Serta macamana Vivix memainkan peranannya dalam membantu pesakit Bell's Palsy dan Stroke untuk kembali sihat. Beruntung saudari dalam gambar di atas ini. Beliau mengambil masa sekejap sahaja berbanding saya, 1 tahun baru pulih keadaan muka saya. Saudari ini, dengan mengamalkan Vivix dan beberapa vitamin lain untuk pulihkan keadaan mukanya dari sakit Bell's Palsy. Beliau ambil masa dalam 4 bulan sahaja dari bulan 10 tahun 2015 ke bulan 1 tahun 2016 untuk pulih. Ketika saya mengalami Bell's Palsy dulu, belum ada orang perkenalkan Vivix. Doakan saya dapat berkongsi dengan jayanya. Aamiin.

Ada sesiapa perlukan khidmat nasihat dan nak dapatkan Vivix.
Sila hubungi/whatsapp saya, Afham Rusli, +6013-624 2598.


Khamis, 29 Disember 2016

Pasar Tani: Kota Bharu, Kelantan

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Selamat sejahtera semua.

AfhamRusli.Com (ARC) dan Afham sendiri ingin kongsikan tempat-tempat pasar tani mengikut hari di Kota Bharu, Kelantan. Sebab ianya masih terhad kepada hari-hari tertentu sahaja.


Isnin

  • tiada

Selasa

  • Taman Bendahara: Berhampiran Hypermarket Pantai Timur
    3.00 petang - 10.00 malam

Rabu

  • tiada

Khamis

  • PTM Taman Bendahara: Berhampiran Hypermarket Pantai Timur
    7.00 pagi - 12.00 tengah hari

Jumaat

  • PTM Wakaf Che' Yeh: Pasar Besar Wakaf Che' Yeh Kota Bharu
    7.00 pagi - 12.00 tengah hari

Sabtu

  • tiada

Ahad

  • tiada


Pasar Malam: Kota Bharu, Kelantan

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Selamat sejahtera semua.

AfhamRusli.Com (ARC) dan Afham sendiri ingin kongsikan tempat-tempat pasar malam setiap hari di Kota Bharu, Kelantan.

Isnin

  • Padang Tembak: Padang Tembak, Pengkalan Chepa
  • Kubang Kerian: Pasar Kubang Kerian

Selasa

  • Tanjung Mas: Simpang 3 Tanjung Mas, Pengkala Chepa
  • Wakaf Mek Zainab: Wakaf Mek Zainab, Kota Bharu

Rabu

  • Kampung Sirih: Padang Kawasan Perumahan Lama, Wakaf Mek Zainab, Kota Bharu

Khamis

  • Lundang: Jalan Meil Lundang, Lundang, Jalan Sultan Yahya, Kota Bharu
  • Jalan Mustapha: Lorong Mustapha, Jalan PCB, Kota Bharu
  • Kedai Buluh: Pasar Kedai Buluh, Jalan PCB

Jumaat

  • Hadapan USM: Hadapan USM, Kubang Kerian
  • Kuala Besar: Kuala Besar, Kota Bharu

Sabtu

  • Taman Bendahara: Taman Bendahara, Pengkalan Chepa
  • Pasir Tumbuh: Pasir Tumbuh, Kota Bharu

Ahad

  • Berek 12: Pasar Berek 12, Kota Bharu


Pasar Malam: Negeri Pulau Pinang ( Penang )

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Selamat sejahtera semua.

AfhamRusli.Com (ARC) dan Afham sendiri ingin berkongsikan tempat-tempat pasar malam setiap hari di negeri Pulau Pinang.


Isnin

  • Telok Bahang, Balik Pulau
  • Bukit Gedung, Bayan Baru
  • Kampung Baru Jawi , Jawi Seberang Perai Selatan
  • Taman Merak Jaya, Jawi Seberang Perai Selatan
  • Maklom Sungai Dua Butterworth
  • Pinang Tunggal, Kepala Batas
  • Kampung Melayu, Ayer Itam

Selasa

  • Kampung Jawa, Jelutong
  • Taman Nusantara, Datuk Kramat
  • Telok Kumbar, Bayan Lepas
  • Sungai Tiram, Bayan Lepas
  • Taman Arowana, Seberang Jaya
  • Machang Bubuk, Bukit Mertajam
  • Taman Pekaka, Batu Uban
  • Desa Damai, Sungai Dua
  • Taman Siakap, Seberang Jaya
  • Perkampungan Berapit, Bukit Mertajam
  • Jalan Titi Timbul, Kampung Pertama, Permatang Pauh
  • Taman Semilang, Seberang Jaya
  • Tingkat Bagan 1, Butterworth
  • Institut Pertanian Bumbung Lima, Kepala Batas
  • Permatang Sintok, Penaga
  • Taman Iping, Batu Maung

Rabu

  • Taman Tun Sardon, Gelugor
  • Pantai Jerjak, Bayan Baru
  • Jalan Pondok Upeh, Balik Pulau
  • Alma, Bukit Mertajam
  • Jalan Serindit, Jawi (Dekat Pejabat Daerah SPS)
  • Taman Putri Gunung, Simpang Ampat
  • Perkampungan Juru, Juru
  • Bukit Teh, Bukit Mertajam
  • Jalan Selamat, Tasek Gelogor

Khamis

  • Mahsuri, Bayan Baru
  • Sungai Batu, Bayan Lepas
  • Perkampungan Valdor, Jawi, Seberang Perai Selatan
  • Jalan Pokok Tampang, Tasek Gelugor
  • Permatang Keria Kecil, Kepala Batas
  • Sungai Rambai, Alma
  • Pekan Darat, Butterworth

Jumaat

  • Sungai Ara
  • Permatang Damar Laut, Batu Maung
  • Ampang Jajar, Permatang Pauh [Google Maps]
  • Taman Permata, Bukit Mertajam [Google Maps]
  • Ban Busuk, Kubang Semang, Penanti
  • Padang Menora, Tasek Gelugor
  • Bagan Dalam, Butterworth

Sabtu

  • Jalan Mahkamah Bayan Lepas
  • Sungai Dua
  • Tanjong Tokong
  • Taman Pauh Indah, Permatang Pauh
  • Pasar Kepala Batas, Kepala Batas
  • Bandar Tasek Mutiara, Simpang Ampat
  • Jalan Pengkalan, Bukit Tengah
  • Jalan Bukit Minyak
  • Guar Jering, Guar Perahu, Penanti
  • Taman Kepar, Perai
  • SMK Telok Air Tawar, Telok Air Tawar

Ahad

  • Tapak Pesta, Sungai Nibong
  • Simpang Empat, Balik Pulau
  • Taman Iping Indah, Batu Maung
  • Maybank Alma, Bukit Mertajam
  • Jalan Sungai Daun, Nibong Tebal
  • Jalan Sempadan, Nibong Tebal
  • Jalan Tunku Putra, Telok Air Tawar