eBook Mini Now Everyone Can Kurus (NECK) PERCUMA

Sekarang semua orang boleh kurus dengan mudah menggunakan formula rahsia M.E.S.T.I. Dapatkan eBook Mini Now Everyone Can Kurus (NECK) dengan PERCUMA sekarang. Sila klik pada gambar ini untuk download FREE mini eBook NECK.

Program Now Everyone Can Kurus (NECK)

Sekarang semua orang boleh kurus dengan mudah menggunakan formula rahsia M.E.S.T.I. Dapatkan info dan tips PERCUMA di blog rasmi Now Everyone Can Kurus (NECK). Sila klik pada gambar ini untuk ke blog rasmi NECK.

Sayangi Keluarga Anda

Adakah anda gemuk? Jika YA, sekaranglah masanya untuk anda kurus dengan mudah menggunakan formula rahsia M.E.S.T.I. Dapatkan eBook Mini Now Everyone Can Kurus (NECK) dengan PERCUMA sekarang. Sila klik pada gambar ini untuk download FREE mini eBook NECK.

Minum Air Yang Cukup Untuk Kurus Dan Sihat !!!

Pentingnya ambil air yang cukup untuk kurus dan sihat. Baca artikel penuh dengan PERCUMA di blog rasmi Now Everyone Can Kurus (NECK). Sila klik pada gambar ini untuk terus baca artikel penuh.

3 Kesilapan Orang Gemuk Yang Menyebabkan Mereka Kekal Gemuk

Pentingnya untuk anda ketahui kesilapan ini. Info ini dapat membantu anda lebih bersedia untuk kurus dan sihat. Baca artikel penuh dengan PERCUMA di blog rasmi Now Everyone Can Kurus (NECK). Sila klik pada gambar ini untuk terus baca artikel penuh.

Selamat Datang


Thursday, July 30, 2015

Keracunan Makanan dan Cirit-Birit

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

Masalah keracunan makanan dan cirit-birit merupakan perkara yang biasa berlaku lebih-lebih lagi pada Hari Raya Aidilfitri setiap tahun. Afham faham sangat perasaan dan rasa ketika menghadapi masalah ni. Sehingga hilang nafsu makan. Alahai, kemponan masakan dan kueh kegemaran. Nak-nak pula ketika raya je boleh jumpa masakan dan kueh kegemaran tu. Nak buat macamana, benda dah jadi. Redha saja la. Kifarah dosa. Hehe.


Ketika raya ni, lebih rela menahan sakit dengan harapan cepat hilang tanpa perlu ke klinik atau hospital. Yela, rugi ar kalau kena raya seorang diri kat hospital.

Penyelesaian yang Afham cadangkan

Namun masalah ini, insyAllah boleh diatasi dengan pengambilan pemakanan tambahan untuk kesihatan badan kita. Afham sarankan ambil 4 pemakanan tambahan sekali gus atas sebab fungsinya. Kalau kita sihat, 

1. Performance Drink - Natural Orange baik untuk elak dehydration; berperisa oren semulajadi.

2. Peppermint-Ginger Plus baik untuk perut sebu dan angin.

3. Sustained Release Vita-C Plus (vitamin C) bagus untuk tingkatkan immunisasi badan.

4. Garlic Complex bertindak sebagai antibiotik semulajadi.


Nama: Afham Rusli
SMS/Call/Whatsapp/Telegram : 013-624 2598
Facebook : Afham Rusli
Facebook page : Afham Rusli


Tuesday, July 7, 2015

Mudahnya Menjemput Rezeki

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Terbaca entri di blog sahabat saya bertajuk yang sama.
Sengaja dikekalkan tajuk entri untuk kekalkan 'aura' atau tenaga yang dirasai. 
Jom sama-sama baca dan *amalkannya. 

NOTA:

*Hak untuk beramal, kebebasan yang Allah SWT bagi kepada kita tanpa kita perlu bayar balik hatta 1 saat kita hirup udara ciptaan-NYA. Fikir-fikirkanlah.


= = = = = = = = = = = = = saya kongsikan semula cerita dari sahabat saya = = = = = = = = = = = = =

A very good sharing by a friend of a friend of mine.
(Perkongsian yang baik dari seorang sahabat kepada sahabat saya.)

Saya pergi semalam ke SEMINAR MUDAHNYA MENJEMPUT 
REZEKI di Melaka anjuran SEK REN i-MUSLEH bagi mengutip dana pembinaan
sekolah. Penceramah seminar ini adalah Pn.Areena Ahmad Jurulatih "Seminar Mudahnya 
Menjemput Rezeki" yang dilatih oleh USTAZ FATHURI SALEHUDDIN.


Apa yang diceritakan semuanya berbalik semula pada AL-QURAN & AS-SUNNAH.

Networking (Hubungan) kita dengan ALLAH mesti luar biasa.
Barulah rezeki kita luar biasa. Ini kerana beliau kata di luar sana kebanyakan biasa berbanding
luar biasa. Dia menceritakan kita penat untuk mencari rezeki, tapi kita tak usaha untuk menjemput rezeki.

1. Networking pertama adalah DHUHA.

Jika kita selalu buat 2 Rakaat..sekarang ubah tambah rakaat..makin lama makin meningkat. Selepas Solat Dhuha kita perlu baca surah Al-Waaqi'ah.
Surah ini tidak akan membuat kita miskin untuk selamanya.Waktu DHUHA rasa getaran kita untuk menjadi apa. Jika ingin jadi JUTAWAN. Doalah jadi JUTAWAN BERKAT

2. Tahajjud. 

Bangunlah menunaikan solat ini setiap malam. Tambahkan juga bilangan rakaat tahajjud ni.
Muhasabah diri dan mintalah pertolongan Allah sebulat-bulatnya.

3. Membaca Al-Quran. 

Apa yang di cerita,bangun pagi kita jangan buka handphone atau rancang nak buat apa 
dulu..mandi dan ambil wudhuk terus baca Al-Quran & terjemahan walaupun 1 ayat.
Ini kerana apabila kita melakukan ini..Allah akan bagi kecukupan masa yang melampau pada
kita untuk 1 hari. Jadi tiada istilah "TIADA MASA".
Contoh : 
bila tak baca Quran dgn alasan banyak kerja, even duk rumah je pun, kita akan rasa. 
"Eh, dah pukul 12? 
Cepatnya masa berlalu!
Belum masak lagi, belum sidai kain lagi". Sebab tiada keberkatan masa.
Seolah kita melakukan sesuatu perkara tu terlalu mengambil masa, terlalu lama. 
Sedangkan bila kita baca Quran pagi2 tu, 
kita akan rasa, "Eh baru pukul 8am lagi tadi aku buat kerja sana sini? 
Laju sangat ke aku buat kerja? 
Rasanya biasa je, relax je. Hmm"

4. Berzikir.

Beliau meminta semua berzikir Ya Wahhab 40,000 kali setiap hari.

5. Solat Berjemaah.

Terutama lelaki, solat berjemaah di surau atau masjid.
Pergi 10 minit awal sebelum azan.


6. Bersilaturrahim.

Janganlah kita memecahkan silaturrahim. 
Maafkan mereka yang pernah sakiti anda dengan hati yang lapang dan tenang.

7. Bersedekah. 

Ini amalan yang sangat dititikberatkan kerana sedekah satu power yang luar biasa. Nak sakit sembuh,nak anak dengar cakap kita,nak kaya perlu kita sedekah. 1 kali memberi. 
Allah gandakan 10 & boleh digandakan lagi 700 kali.

Testimoni beliau lagi..

seorang kawan pergi outstation 7 hari. 
Sebelum outstation..kawan dia pergi bayar 'INSURANS'..
bukan insurans prudential atau takaful tapi insurans SEDEKAH. 
Dia sedekah 3 tempat anak yatim. 
Dijadikan cerita..iron (Sterika) rumah dia tak tutup. 
Selama 7 hari tiada apa yang berlaku pada rumah dia..iron tu hanya panas sahaja. SUBHANALLAH

8. Solatlah di awal waktu.

Panggilan ALLAH lagi penting dari segala-segalanya. 
Contoh : Jika anda hendak susun 40 batu..
batu yang ke 39 azan berkemandang,agaknya kita sambung batu terakhir atau tidak??
Pesan beliau sambunglah batu terakhir selepas solat.

9.Serahkan sepenuh pergantungan kita kepada ALLAH. 

Jangan mengharapkan manusia di luar sana.

10. Tawakal dan Usaha.

Selalu kita dengar, usaha dulu baru tawakal.
Tawakal dulu baru usaha..minta bulat-bulat pada Allah..baru kita usaha.


4 amalan surah setiap hari.

● Surah Yaa Siin- Setiap solat fardhu
● Surah Al-Waaqi'ah-Waktu Dhuha
● Surah Ar-Rahman- Waktu Asar
● Surah Al-Mulk - Sebelum tidur

Pesan beliau juga minumlah air masak 3 liter sehari.


Jika yang perempuan mulalah pakai stokin. Sebab penyakit bermula dari kaki.
Semoga ada manfaat buat kita...
Sedang mencuba InsyAllah

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 

Alhamdulillah 

Diharap semua pembaca beroleh manfaat daripada perkongsian ini. 
Afham juga dalam proses istiqamahkan diri dalam mengamalkan amalan menjemput rezeki. 

InsyAllah kita akan sentiasa dalam keadaan dilindungi Allah SWT serta sentiasa dicucuri rahmah dan barakah-NYA. 




Tuesday, May 19, 2015

[Movie] Furious 7 - Hamdulillah Song

Assalamualaikum and Welcome to all.

Last time I watched Furious 7 twice.

Once with my lovely wife. Then with my brother as he came to my home.

Within it has this song, Hamdulillah, which were played twice in the movie itself. First, when they arrive at Abu Dhabi, second time at ends of the movie while credit being list out.

Here I share it with you guys.

Hope you enjoy it! 
Have a nice day!




Tuesday, April 14, 2015

Internet Makanan Harian Dunia Hari Ini

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Bila kali terakhir anda tidak berintenet lebih 24-jam ?

Ketika kecil mungkin.

Internet bukan sahaja menjadi makanan harian malah sudah menjadi keperluan dalam apa jua bidang terutamanya pekerjaan, perkhidmatan, dan perniagaan.

Boleh tak saya dan anda tak berinternet?
Fuh. Susah nak jawab tu.

Lebih-lebih lagi, saya bekerja sampingan dengan servis blog saya sekarang. Walaupun income sangat kecik. Nak bayar sewa rumah pun tak lepas. Namun, ianya suatu pekerjaan yang menarik. Lebih-lebih lagi peniaga dapat meraih keuntungan dari blog yang saya hasilkan.

Sudah lebih 2 bulan, saya ada masalah dengan internet. Nak siapkan blog pelanggan, siapkan thesis, nak prepair interview, nak check email, dan sebagainya menjadi terbantut sebab masalah ini.

Namun, penyelesaiannya, saya keluar guna free wifi di tempat-tempat awam. Alhamdulillah. Dapat memenuhi keperluan internet itu. Disebabkan ini, saya cuba untuk bekerja dengan lebih efektif.

Sekian.

Hehe.

Nak servis blog anda ?
Nakkan blog murah ?
Blogspot atau wordpress ?
2-2 pun boleh.
*Wordpress unlimitted storage pada RM200 setahun.
Blogspot RM50.

Nota: *tertakluk kepada pihak pembekal dan first come first serve.

Afham Rusli
afhamrusli@gmail.com
013-6242598
servis.afhamrusli.com

Thursday, January 22, 2015

WhatsApp Web Pilihan Aku, Turut Disertakan Cara-cara Nak Guna

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua.

Entri ini suka untuk saya berkongsi berkenaan WhatsApp Web.

Logo applikasi WhatsApp.

Adakah anda pengguna applikasi WhatsApp di smartphone (HP) anda?

Pernahkah anda teringin untuk menggunakan WhatsApp pada PC atau Laptop anda?

Jika YA! Maka anda boleh ikut langkah-langkah yang telah saya sediakan seperti di bawah.

Sila klik pada gambar untuk paparan lebih jelas.
Contoh paparan WhatsApp Web.

Cara-Cara nak guna WhatsApp Web: 

  1. Update WhatsApp ke versi terkini.
  2. WhatsApp versi terkini, pada menunya ada butang WhatsApp Web.
  3. Jika dah update tapi takde butang WhatsApp Web, anda kena off HP dan buka semula.
  4. Buka link http://web.whatsapp.com melalui PC atau Laptop.
  5. Selepas buka link tu pada PC atau Laptop, web tu akan ada QR code.
  6. Guna WhatsApp pada HP, klik butang WhatsApp Web, akan keluar QR code scanner.
  7. Scan QR code tu guna HP.
  8. Bila dah berjaya, WhatsApp boleh guna pada PC atau Laptop melalui web.
  9. Mesej melalui WhatsApp Web, juga akan masuk ke WhatsApp versi HP.

WhatsApp Web akan ada untuk IOS (iphone) tapi lambat sikit

Klik pada gambar untuk paparan lebih jelas.
Disclaimer yang dibuat oleh WhatsApp untuk pengguna iOS (iphone).
Jangan jeles kat kami pengguna android. Hehe.


Afham Rusli
013-6242598
afhamrusli@gmail.com